Garmin – nejlepší hodinky nejen pro sportovce

Značka Garmin vyrábí hodinky vyladěné pro lyžaře, golfisty i letce, což možná nevyužijete, ale právě díky náročným klientům mohou být ideální nakonec i pro méně aktivní seniory. Na rozdíl od většiny jiných značek navíc Garmin vyrábí chytré hodinky s klasickým analogovým ciferníkem (hybridní model Vívomove). Pro konzervativnější zákazníky tak může jít o skvělý kompromis mezi klasikou a 21. stoletím.

Porovnali jsme pro vás digitální modely Venu, Vívoactive a Fenix, a hybridní model Vívomove, které nabízí funkce užitečné pro seniory. Tedy pro ty seniory, kteří nejsou ani vrcholovými sportovci (kterým doporučujeme modely Forerunner) ani součástí ozbrojených složek (kteří mohou ocenit modely Instinct). 

Zmíněné modely změří tep a upozorní na nízké a vysoké hodnoty, monitorují okysličení krve i frekvenci dýchání, zhodnotí kvalitu spánku a navrhnou zlepšení, spočítají počet ušlých kroků, vzdálenost nebo množství pokořených schodů, samozřejmě zvládnou odeslat i SOS na přednastavené kontakty. Díky kompasu a GPS pomohou s navigací, detekují nehodu při vybraných aktivitách (rozeznají rozdíl mezi skokem do bazénu a uklouznutím na náledí) a při propojení s mobilním telefonem s Android systémem z nich můžete rovnou odpovědět na SMS (k tomu je dobré volit model s větším rozlišením displeje). 

Rozdíly mezi jednotlivými modely jsou především ve velikosti a materiálu. Výrazně největší jsou s průměrem 51 milimetrů a váhou 61 gramů Fenix 6X Pro, které patří mezi největší chytré hodinky celkově. Velikost pochopitelně ovlivňuje i výdrž baterky, tento model vydrží bez nabití až tři týdny při běžném používání a 80 dní (!), když budete funkce využívat střídmě. Nejkratší výdrž má Venu Sq, i tak jde o celých 6 dní při běžném používání, nebo 14 hodin s trvale zapnutou GPS. 

GPS je dobré mít zapnutou především při cestování z místa na místo, kde není nikdo další. Při zavolání pomoci hodinky zasílají poslední známou polohu, pokud tedy senior mezitím přejel například na chatu, nebo je hluboko v lese a neměl GPS aktivní, hodinky bohužel příliš nepomohou. 

Při spárování s telefonem lze s funkcí LiveTrack zjistit polohu a aktivitu i na dálku. S výdrží baterie může pomoct, když zvolíte model, který má ve sklíčku zabudovaný solární panel.

Našimi favority jsou modely Vívoactive. 

Oproti ostatním nabízí několik užitečných funkcí – Body battery a Stress score hodnotí zátěž a regeneraci, upozorní na nedostatečný spánek a dokonce i začínající onemocnění. S trochou cviku můžete sledovat i svůj pitný režim, pokud hodinkám vždy řeknete, kolik jste kdy vypili. 

Nejméně funkcí naopak nabízí model Venu Sq. Nemá gyroskop, barometr a měření teploty zvládne jen s přikoupeným příslušenstvím, nenabízí také možnost monitoringu kvality spánku.

Zdroj: garmin.com

Dejte nám na sebe kontakt,

my vám budeme psát o technologických novinkách, které vám a vašim blízkým mohou zlepšit život.

Odesláním formuláře dáváte svůj souhlas s pravidly pro ochranu osobních údajů.

My Cart Close (×)

Your cart is empty
Browse Shop