Hodinky Huawei – krásné, chytré a vhodné i do bazénu

Máme s nimi osobní zkušenost. Vybrali jsme je babičce, která má ráda elegantně-sportovní doplňky, používá chytrý telefon, ráda měří kroky a ušlou vzdálenost při procházkách, plave a stará se o domácnost, a má problémy se srdcem. 

Detekci pádu, při kterém automaticky zavolají pomoc, nabízí nejvyšší model GT 3. Za dobrou cenu najdete hodně užitečných funkcí i u levnějšího, nižšího modelu GT 2. Dávejte ale pozor na to, že je rozdíl ve funkcích podle velikosti. Pánské i dámské 42mm hodinky do sebe nedokázaly vtěsnat například obousměrné telefonování díky vlastní SIM – tedy zavolání si o pomoc, nebo přijmutí hovoru bez nutnosti mít u sebe i telefon. 

Menší modely mají také o týden kratší výdrž baterky, i tak jsou ale s jedním týdnem na jedno nabití při běžném používání pro seniory vhodné. Pokud budete mít neustále zapnutou GPS (sledování polohy) i měření tlaku nebo okysličení krve, verze GT 2 vydrží přibližně jeden den, GT 3 zhruba tři dny a o nejvyšší řadu GT 3 Pro se nemusíte dle intenzity používání starat 5 až 21 dní. Pro seniory jsou vhodné magnetické i bezdrátové způsoby nabíjení.

Hodinky od Huawei sledují váš spánek a umí rozpoznat šest nejčastějších spánkových poruch. Je dobré však tato zjištění, stejně jako další informace z hodinek, diskutovat s lékařem. Pokud potřebujete motivovat k pohybu, upozorní vás, že už příliš dlouho odpočíváte, řeknou vám, kolik jste spálili kalorií a včas upozorní, když vám stoupá tlak. Pro lidi s choleričtější povahou může být upozornění a nabídka například dechového, uklidňovacího cvičení přínosná.

Dražší verze GT 2 Pro a GT 3 Pro jsou z odolnějšího titanu se safírovým sklíčkem, ostatní jsou z nerezové oceli. Novější GT 3 má kromě již zmíněné detekce pádu další bezpečnostní funkci – jedno z postranních tlačítek stačí pětkrát za sebou zmáčknout, aby se zavolala záchranka. Díky sledování GPS (to doporučujeme spíše nevypínat, byť to šetří spotřebu baterie) ví, kam má přijet. Navíc má hlasové ovládání pro základní funkce, to je ale bohužel jen v Angličtině, Němčině, Francouzštině, Italštině a Španělštině. Když si dáte práci s nastavením, můžete ale hodinky naučit poslouchat i pohyb ruky – stačí sevřít pěst a pro vnoučata z vás bude kouzelník. Bohužel oproti konkurenci neumí bezkontaktně zaplatit v obchodě, to by také mohlo mít punc kouzla.

Hodinky jsou kompatibilní s Android systémem i s iOS. Máte-li ale správný Huawei telefon, možná využijete funkci reverzního dobíjení. Větší modely hodinek mají vlastní SIM a všechny funkce jsou použitelné i bez telefonu, ten tak můžete nechat v klidu doma. Na ruce navíc vypadají krásně. Displej je dotykový a digitální, ciferník si můžete vybrat dle svých potřeb a vkusu. Drobnější ženy i muži navíc ocení, že menší 42mm model patří s výškou pod jeden centimetr k nejmenším vůbec. 

Zdroj: huawei.com

Dejte nám na sebe kontakt,

my vám budeme psát o technologických novinkách, které vám a vašim blízkým mohou zlepšit život.

Odesláním formuláře dáváte svůj souhlas s pravidly pro ochranu osobních údajů.

My Cart Close (×)

Your cart is empty
Browse Shop