Oxymetr v domácí lékárničce pomůže odhalit problém s okysličením krve

Asi nikoho nepřekvapí fakt, že lidské tělo potřebuje k fungování dostatek kyslíku. Zdravý mladý člověk má saturaci kyslíkem od 95 do 99 %, senioři jej mohou mít mírně nižší. Pokud je ale saturace pod 90 %, je dobré zavolat záchrannou službu, a to obzvlášť v případě, že má daná osoba další zdravotní potíže, nebo saturace klesá.

Mezi časté projevy koronaviru patří právě problém s dýcháním kvůli napadeným plicím. Mezi projevy nedostatku kyslíku v krvi patří vedle dušnosti nervozita, náhlé pocení, zvýšený tep, bolest hlavy nebo zmodrání kůže.

Bohužel lidé často jezdí do nemocnice až s příliš vážnými problémy, což snižuje šance na brzké uzdravení.

Oxymetr měří okysličení krve a může pomoci včas odhalit případný problém s nedostatkem kyslíku a předejít vážným zdravotním komplikacím.

Ať už jste astmatik nebo ne, oxymetr by neměl chybět ve vaší lékárničce i kvůli přetrvávající pandemii koronaviru. 

Oxymetry se většinou umisťují na prst, přes který pomocí infračerveného a červeného záření měří průchodnost paprsku přes prokrvenou tkáň, jiné jsou zabudované v chytrých hodinkách. Některé modely mohou používat i děti, jiné kromě vzduchu v krvi měří i tep nebo index perfúze, který ukazuje kolik čerstvé okysličené krve přichází s každým srdečním tepem. 

Dejte nám na sebe kontakt,

my vám budeme psát o technologických novinkách, které vám a vašim blízkým mohou zlepšit život.

Odesláním formuláře dáváte svůj souhlas s pravidly pro ochranu osobních údajů.

My Cart Close (×)

Your cart is empty
Browse Shop