Stethoscope, a pen and a blank prescription pad. Medicine or pharmacy concept. Empty medical form ready to be used. Modern medical Information technology.

Kartička se zdravotními informacemi pomůže v krizové situaci vám i záchranářům – jak na to?

Pokud se zasahující osoba v krizové situaci rychle dozví, komu pomáhá a jaký je jeho zdravotní stav, může to zachránit život. Způsobů, jak mít u sebe základní informace, je několik.

Ideální je mít to hlavní na viditelném místě a podrobnější informace třeba u dokladů v peněžence.

1. Náramek

Jméno, bydliště, kontakt na blízkou osobu nebo základní informace o zdravotním stavu vám vyrobí na kovový štítek na ruku v české firmě BodyID. Ti vyrábí i SOS tlačítka, ke kterým štítek dávají v ceně. Líbí se nám široké množství možností – velikostí náramku, materiálu i barev. Kovový štítek není přímo na kůži, takže je výrobek vhodný i pro alergiky.

2. Karta či list papíru

Může jít o rukou vyrobenou kartičku s výrazným nápisem “Zdravotní informace”, nebo třeba takzvanou Seniorskou obálku. Na kartu napište údaje o zdravotním stavu (cukrovka, srdeční problémy…), alergiích, lécích včetně dávkování a kontakt na svého lékaře a blízké osoby. Noste ji nejlépe mezi doklady, které míváte u sebe. Dojde-li například ke ztrátě vědomí, zasahující zdravotník v dokladech hledá totožnost pacienta. Jednu takovou kartu pověste i na viditelné místo u sebe doma – třeba ke vchodu nebo na lednici.

Jako vzor takové kartičky může posloužit tato nebo tato šablona.

3. SOS tlačítko 

I kdyby senior sám nemohl zmáčknout své SOS tlačítko, mohou jej použít kolemjdoucí nebo zasahující lékař. SOS zpráva se dostane k blízkým osobám, které mohou přes některá zařízení rovnou i telefonovat, takže okamžitě doplní důležité informace. 

Dejte nám na sebe kontakt,

my vám budeme psát o technologických novinkách, které vám a vašim blízkým mohou zlepšit život.

Odesláním formuláře dáváte svůj souhlas s pravidly pro ochranu osobních údajů.

My Cart Close (×)

Your cart is empty
Browse Shop