Venku je krásně, vyrazte na piknik

Oběd v trávě patří mezi nejpříjemnější a nejjednodušší letní radovánky. S přibývajícím věkem za ním ale vidíme i rizika, jako jsou klíšťata nebo nepohodlné sezení a vstávání ze země, se kterým nám skotačící vnoučata nejspíš moc nepomohou. S postupující dobou jsou to naštěstí překážky, které lze snadno řešit, takže výletu plného radosti a pohody nic nebrání.

Pokud potřebujete pořádné sezení, ale nemáte vlastní vybavenou zahradu, zjistěte si, kde ve vašem okolí existují veřejná pikniková místa. Ta se dnes staví již i ve větších parcích uprostřed měst, některá mají jen stoly a lavice ve stínu vzrostlých stromů, jiná nabízí i vlastní grilovací místa s připraveným dřevem (zde je seznam ohnišť v Praze,  další mapa Česka je tady).

Pokud nechcete spoléhat na dostupnost dřeva vezměte si s sebou něco na podpal, trochu briket, nebo rovnou i přenosný gril. Pokud na vašem oblíbeném místě veřejné posezení není, můžete si dovézt skládací piknikové křesílko.

Jídlo a nádobí v igelitové tašce ze supermarketu příliš romantiky, ale ani praktičnosti nepřinese. Atmosféru vám nejlépe doladí piknikový koš. Jednodušší proutěné jsou k dostání do tisíce korun. Dražší ale obsahují rovnou i vybavení pro celou rodinu. O něco praktičtější je varianta v batohu, který se lépe nese i termoizolační vložku, izolační obal na lahev s pitím a rozkládací deku.

Aby zůstalo vaše jídlo správně teplé, víno vychlazené a zmrzlina zmrzlá, budete potřebovat termotašku, která je dostupná v mnoha velikostech a zimu v ní udržíte buď namraženými chladícími vložkami nebo v případě autoledničky připojením do elektřiny v autě. Nápoje lze dát do samostatného termoobalu, nebo je můžete mít v kvalitní termosce. Teplé jídlo patří také do termotašky, koupit si můžete i termobox, který je praktický i doma, když se zpozdí návštěva na oběd.

Zbývá ještě vyřešit případný strach z klíšťat – v lékárně i drogerii vám pomohou vybrat ideální repelent a poradí, kdy a jak ho správně nanášet.

Dejte nám na sebe kontakt,

my vám budeme psát o technologických novinkách, které vám a vašim blízkým mohou zlepšit život.

Odesláním formuláře dáváte svůj souhlas s pravidly pro ochranu osobních údajů.

My Cart Close (×)

Your cart is empty
Browse Shop